Nörderi och teknik

Jag sitter och leker för fullt. Leker med designen på bloggen. Leker med färg, foto och form. För jag har fått fingrarna (tack Magnus) på ett väldigt trevligt program som ger typ oändliga möjligheter i design till just WordPress bloggar (bland annat). Me like.

Jag gillar WordPress men har väl alltid känt att det finns lite väl många begränsningar i möjligheten att göra sin blogg unik, sin egen. Men nu så.. Om jag bara kan bestämma mig.

Så. Många. Möjligheter!

Min tv är off. Paj. Not in use. Men vad gör det när en har netflix med ALLA AVSNITT AV DOCTOR WHO!!!
Ehhh, lite lycka på den liksom; )

image

image

Doctor who på lördag och GoT på söndag.. I‘m in heaven 🙂

image

På lördag är det ÄNTLIGEN dags för nya avsnitt.. om jag längtat? Ehh – jaaaaaaaaaa! Söndagen är bokad så att säga 🙂

Den 20 mars 2013 börjar våren (enligt kalendern)

Det är vårdagjämning, dvs. dagarna och nätterna är (nästan) lika långa på hela jorden. Tittar man i olika almanackor så ser man att vårdagjämningen inträffar den 20 mars kl 12:02. Det är nämligen inte en dag, det är en tidpunkt som avses, nämligen när jorden passerar en speciell punkt på sin bana runt solen och solen står rakt över ekvatorn.

Vid sommarsolstånd passerar jorden en punkt på sin bana, då jordens norra halvklot lutar mest fördelaktigt mot solen. Vid vintersolstånd är det tvärtom, då lutar jordens södra halvklot mest fördelaktigt mot solen.
http://www.astroinfo.se/articles/184/vardagjaemning-2013

 

Bråkar lite med bloggen igen. Eller nej, med mobilen. Den vill inte samarbeta när jag vill kasta upp bilder. Men Im on it! There will be silly bilder!

Många använder sig av kalendern i mobilen. Väldigt smidigt gissar jag. Jag gör det med ibland. Men 98 % av gångerna tar jag upp min gamla hederliga papperskalender med stabil pärm och stora sidor att skriva på. Jag gillar att se vad jag ska göra – alltså verkligen se händelsen som ska ske. Då kan jag lättare planera min dag och dessutom göra listor, underrubriker och sen kryssa av sakerna jag gjort. Underbart!

Men nu har även jag gått över till den digitala kalendern. Inte helt. Nej nej, jag skriver in allt i min old school kalender först, och sen lägger jag in händelsen i min kalender på gmail. Inte helt modernt men ja, jag är iaf på G med det digitala 😀

You know the feeling – du vet att det var något du ville eller skulle göra. Men vad? Om man inte minns det kan det ju inte vara viktigt och man bokar in annat istället. Sen plötsligt minns man. Och då kommer svordomarna lite som förseningar inom SJ…

Och jag insåg för 5 minuter sedan vad det är jag missar. SciFi mässan i Malmö..

Lucky lucky me så kommer den till Göteborg i början April också. Då ska jag dit. Om jag inte glömmer och bokar in något annat istället…

.. jag har inte fått rätt på det här med twitter och wordpress. De kanske inte är vänner? Har de bråkat? Vem slog vem? Blev någon mobbad? Är wordpress ledsen nu när twitter inte vill publicera något längre?

 

Men främst av allt – när ska de bli vänner igen?

image