Livet i staden

Igår när jag kom hem så tog jag in all post. Reklam reklam reklam reklam och så ett litet kuvert adresserat till mig.. Gissa om tårarna var nära…

12967538_10153380098656105_4148760219542045021_o

Det är de små sakerna i livet som ger mest genomslag tror jag. Som ett kort från alla mina fd kolleger uppe i Stockholm. Att få all den kärleken via några små ord i en så fin gest. Jag är så tacksam över möjligheterna jag fick i Stockholm och speciellt att jag fick lära känna så fina personer som de på Klara Södra..

SAKNAR ER!

image

Så duktig hon är alltså. Kameran gick i ett här hemma och det muttrades om dåligt ljus och sånt. Och visst, det blir lätt lite mörkt i min lägenhet. Men så fina bilder hon fick till! Trots uuuuuselt ljus 😉
Här ligger jag sminkad och redo för att åka och vinka av henne på centralen. Fina vännen. Får nog ta mig till Göteborg snart 💖

Jag försöker lova mig själv att inte vikthetsa. Att inte se på min kropp som något som ska formas om eller minskas. Att istället se min kropp som ett verktyg. Mitt verktyg. Att jag är mitt eget verktyg. Och må bra i den jag är. Så som jag är, oavsett hur jag är.

Men jag är ju skitusel på detta. Jag tänker på min vikt på tok för ofta. Ser på min kropp med negativa ögon och en ibland nästan hatisk attityd. Jag klämmer här, drar där, spänner där och sminkar över här. Jag lägger ju på tok för mycket tid på att tänka på hur jag skulle kunna se ut om jag bara..

Men ibland älskar jag min kropp. I långa perioder. Då njuter jag av att vara stark och smidig. Jag är stolt över min kropp och vad den kan göra.

Tror dock jag vet vad allt beror på. IBS. Jag har fortfarande perioder då min IBS blommar upp och gör kroppen, speciellt magen, svullen och öm. Jag blir trött och orkar liksom inte ens fejka ett leende. Och så är magen svullen. Hur het känner en sig då? När alla kläder sitter lite fel. När byxorna sitter åt. Eller när en är “platt” på morgonen men svullnar upp flera storlekar under dagen. Då mina vänner, då får en hata lite.

Eller som idag när jag har mens. Svullen men ändå ganska ok med min kropp. Tills jag skulle klä på mig “riktiga” kläder (strumpbyxor och klänning). Oj som jag hatade. Det gjorde ont. Det satt inte bra. Och jag kände mig så fet.!

Hur sjukt är inte det? Att gå från nöjd till förtvivlad på mindre än 30 sekunder. På grund av ett par strumpbyxor (som dessutom satt bra men lite lågt).

 

Hur tar en sig ur det dåliga bemötandet mot sin egen kropp?

(frågar hon som äter chips. men hon har ju mens så då är allt förlåtet)

Maria åkte hit från Göteborg och tanken var fin. Åka ut till skärgården och ta massa fina bilder.
Tyvärr gav jag henne ett grått och regnigt Stockholm som inte alls bjöd in till utomhushäng. Och jag var lite tacksam för det. För såhär har min dag varit.

image

Liggandes i sängen med vetekudde på magen och värktabletter i magen. Aj! Aj som satan!
Maria har varit bästa sällskapet med musik och fina samtal. Var fint att ha henne här.
Orkade till slut ta mig upp och följa med ner till centralen för att vinka av henne. Passade på att gå bort till Klara södra för att vara med lite på mingel och samtal angående sprit och skapande. Väldigt trevligt och enormt bra tidsskrift som gavs ut. Heja heja Josefin som jobbar i korridoren med mig.

Och.. fina moln på vägen hem när Stockholm äntligen verkar bli befriat från regnet 🙂

image

Dags att slänga på sig kläderna och bege sig mot centralen. Snabbtåg med plats i 1:a klass (älskar när jag lägger de extra kronorna på mig själv och kommer på det när jag får smsbiljetten) gör att jag landar i skåne vid 1 idag. Det blir 4 dagar nere i söder den här rundan och en av dagarna är nästan oplanerad. För är det något jag kan så är det att fylla mina lediga dagar i söder med möten och aktiviteter 🙂

Detta innebär att det kanske blir lite lugnare på bloggen. Är ju lite beroende av internetz för att få upp mina inlägg och vi har ju lärt oss att Halland inte verkar gilla min mobil och dess internet. Well well.

Schema
Fredag; möte med präst, kyrkovaktmästare och fotograf
Lördag; spinn55, lunch med mamma, hjälpa till på event, lyssna på kåren som spelar på bröllopet, gå på spelning med kåren, middag hos föräldrarna
Söndag; karintajm!
Måndag; hemmamys

Off I go!

Har jobbat så mycket hela veckan att jag bestämde mig för att gå hem efter lunch. Gått på stan, druckit kaffe och lyssnat på p3 dokumentär. Köpt böcker och långsamt dragit mig hemåt. Sitter i parken och försöker landa i sinnet.
Svårt när en lyssnar på p3 och börjar hata mänskligheten..

image

3 negativa inlägg på en och samma dag? Det känns ju inte så kul.
Jag har ju haft en bra dag ändå. Fått mycket gjort. Skrattat massa. Träffat bra personer.

image

Det är ju (tyvärr) så enkelt att fastna i det negativa. Att bli en repig skiva med trötta tråkiga ord som bara repeteras utan egentlig mening. Att bara se det mörka kalla vädret istället för att känna doften av vårregn.

image

Jag tror att jag många gånger blir rädd för mina egna tunga tankar. Och så mår jag dåligt över att jag mår dåligt. Otroligt negativ spiral som bara gör min grop svårare att klättra ut ur. Och det som gör mig så trött är att jag ju är medveten om situationen. Jag vet att jag mår bra av att röra på mig. Vara ute i friska luften. Umgås med (rätt) folk.
Ändå väljer jag, i mina mörka stunder, bort just detta. Så enormt korkat!

image

Korkad och trött

Skärpning Cecilia!
Nu ska vi må bra!
Huvudvärk eller ej (har fortfarande ont trots tabletter och spikmatta) – du ska vara pepp för morgondagen!

Heja dig! Heja oss alla som jobbar på att klättra upp ur gropen!

Trött och med enorm huvudvärk drog jag mig hem från jobbet vid 4. Tänkte att en powernap skulle lösa alla världens bekymmer. Speciellt eftersom syskonen skulle komma över på middag vid 7.
Somnade gott vid 5. Vet att jag vaknade till efter 40 minuter men tänkte de berömda orden “bara 5 minuter till”.
Vaknade vid 7 av syster messade att de blev några minuter sena…
Ehh. Ojdå.

Tror aldrig jag städat upp, fixat mig och lagat mat till 4 personer så snabbt som ikväll.
Och tur att de var lite sena 🙂

Trött!
Huvudvärk!
Ledvärk!

Och en dag där jag ska försöka vara kreativ och uppfinningsrik.. Ehh yes sir!

image

Men jo, jag lyckas nog. Längtar till lunch och kaffe. Kaffe är bra. Kaffe är fint. Kaffe löser alla problem.

12 timmar på kontoret. 12 timmar!
Det är 3 arbetsdagar för mig.

Men det var (ganska) bra 12 timmar med bra möten och rensande av förråd. Åh så skönt det är när det blir organiserade lådor i skåp!
Ordning och reda helt enkelt.

Nu är jag helt slut.
Lite sömn på detta.
Och så en stor bit glädje över att min nominering för årets junisledare användes när dessa fina fick sitt pris 🙂

image