Jag älskar att bada. I pool. Där det är varmt och jag slipper djur som kan bitas eller skrämma mig. Så gårdagens besök på Ugglebadet var en hit kan jag lova. De hade påskfest med väldigt billigt inträde så alla verkligen skulle kunna göra något på lovet (älskar när kommuner verkligen fixar gratisaktiviteter på loven så alla barn kan få möjlighet till nya upplevelser – och att ha något att berätta om när skolan börjar igen). Mycket folk – javisst – men ändå möjlighet till lek och lite simträning. Och så åkte jag såklart vattenrutschkana med kidsen. Alltid lika kul när de halvvägs ner berättar att de inte vill få vatten i huvudet och en måste börja parera och förbereda för en rejäl kallsupsrisk för en själv. Men det gick bra.

Det var äggjakt, tävlingar och massa lek på plats som höll barnen roade när vi vuxna behövde få en paus. Det är jobbigt att busa i vatten i nästan 4 timmar! Speciellt när kidsen vill vara på den djupa delen av bassängen så en måste trampa vatten för kung och fosterland hela tiden. De har ju sina “muskler” så de flyter tryggt men som vuxen är det bara att trampa på. Bra benträning får en tänka.

På kvällen bakade vi pizza och körde picknick i vardagsrummet. Bra och lugn avslutning på en busfylld dag.

Och så kom långfredagen. Äldsta bonusen och Magnus var ute på en sån där Pokémonrunda i byn, minstingen ville verkligen inte ut så jag stannade hemma med honom. Och fick städat lite. Påskstädat om en så vill. Var några dagar sedan vi pysslade och jag har hittat glitter lite överallt sen

dess och ja, det var ju min ide och mitt glitter så jag kände att det var mitt ansvar att få bort det från golv och väggar.. Och möbler.. Även om jag älskar glitter så är det kanske inte så kul att hitta i kläder och mat om vi säger så..

Nåväl, Magnus och bonusen kom hem efter en stund med en överraskning – ett veganskt påskägg till mig! De hade gått runt på ICA och letat smågodis och choklad som jag kan äta och fyllt ett påskägg. Så otroligt fint. Bölade lite över den fina gesten faktiskt. Kan liksom inte hindra mig själv ibland – blir så glad att jag gråter. Lite som att all kärlek och trygghet jag har här blir överväldigande. Som att det svämmar över i hjärtat. Smörigt – I know – men det är precis så det känns många gånger. Jag och Magnus är ju båda känslomänniskor och kan ibland komma av oss i vardagen och bara bli tårögda av lycka. För det är lite som en saga. Att vi hittade tillbaka till varandra efter så många åt isär.. Sjukt säger kanske någon. Så logiskt och självklart egentligen säger vi.

Efter att jag fått mitt fina ägg fick kidsen gå på sin äggjakt här hemma. Påskharen kommer nämligen med äggen men vi får gömma äggen med hjälp av ledtrådar som barnen sen ska lösa. Och de var snabba kan jag lova. Alla blir väl duktiga på gåtor när ett påskägg hägrar vid mållinjen 😉

Nu ska vi fortsätta fira påsk i det lugnaste och mysigaste tempo vi kan tänka oss. Fredagsmys deluxe helt enkelt <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *