Äntligen en ordentlig vårmånad. April var precis lika elak och bitchig som alltid med sol och snö blandat med storm och höga temperaturer. Hur tusan ska vi klä kidsen när det är minusgrader på morgonen och närmare 10+ när de ska gå hem? Lager på lager på lager. 

Men nu, nu är det vår! Det är maj. Maj och juni blommar mest har vi ju lärt oss (månadsvisan). Och hur ska en då fira att våren är kommen? Jo en går ut i shorts!

Efter att ha firat Valborg i soffan med en tennisboll under mig (för att trycka rätt/bort min ischias) drog Magnus med mig upp på Söderåsen för att jaga ovanliga Pokémons vi hade hört hängde i området. Den fina naturen skulle vi få på köpet. Eller ja, det var väl allt vi fick eftersom vi hade enorma problem med mottagningen nere i dalen. Så många missade steg på våra ägg! Kanske inte hela världen faktiskt, var ganska mysigt att bara lulla fram och njuta av solen som värmde på ganska ordentligt när det var lä. 

Hela området är så vackert och magiskt. Vi fick många fina bilder på vägen och som alltid hade vi otroligt bra samtal om allt och inget. Jag som aldrig varit i nationalparken njöt av varje sekund. Att gå i skogarna och se på vad naturen har skapat, det är så upplyftande. Att tänka att folk gått i dessa skogar i tusentals år och druckit vattnet som kommer från källan – otroligt! 

Det som var svårast för mig var nog höjden.  Det är inga små fall om vi säger så. Och vi skulle ju ta oss hela vägen upp för att kunna “njuta av utsikten”. Och vilken utsikt det var! Booooom! Och jag vågade mig fram vid flera tillfällen för att få ta del av hela upplevelsen. Så stolt över mig själv!

Vi tog den korta rundan (tror vi) men ja, Magnus som har värk från sin reumatism och jag med min underbara ischias gjorde nog rätt val. För även om det var otroligt vackert och vi båda säkert klarat av att gå längre när vi väl var igång så fick vi skäll av våra kroppar när vi kom hem. 

Men vilken dag vi hade. Fint väder, god matsäck, härliga skratt och god fika i slutet av vandringen. Hit ska vi fler gånger. Så tacksam att Magnus tog med mig hit, längtar till nästa gång vädret tillåter oss att gå en runda. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *