Sen jag flyttade in i januari har vi gjort om lite (mycket) här i lägenheten. Det behövdes när den plötsligt skulle inhysa ytterligare en vuxen. En vuxen med massa kläder. Och massa saker. Och jag gjorde mig av med MYCKET när jag flyttade in. Gick ju från stort hus till lägenhet så det var nödvändigt. Och faktiskt väldigt befriande. Så mycket småsaker, kläder, döda ting som tagit upp min yta innan lämnade jag bort eller försöker sälja. Bort med det! 

När jag träffade Magnus (igen) i december så sov han i vardagsrummet. Mest för att grabbarna skulle få alla möjligheter och all den plats de ville. Men de var mest inne på sitt rum (när de inte hänge med Magnus) vilket gjorde att ett rum i princip stod tomt. Det blev vårt första sovrum. Trångt men det gick. Och ju mer onödiga saker jag skalade bort från mitt liv desto mer plats fick vi ju. Men nej, det funkade dåligt. Jag mådde fortfarande väldigt dåligt när jag flyttade hit och hade problem med sömnen. Vissa nätter sov jag inte alls vilket gjorde att jag var helt borta på morgonen när alla skulle äta frukost. I köket som ligger vägg i vägg med vårt dåvarande sovrum. Inte lyckat då kidsen var så oroliga för mig och inte ville väcka mig. 

Vi fick byta rum helt enkelt. Vi gjorde om det stora vardagsrummet till kombinerad studio (till Magnus) och sovrum. Tv-rummet blev litet men väldigt mysigt. Tills vi fick en ny soffa. Som är ganska stor. Lite för stor för det lilla rummet. Och vi kände att nej, vi vill inte bo så här. Det känns fel. 

Så vi började planera för hur lägenheten skulle bli optimal. Alla skulle byta rum. Allt vi behövde var en våningssäng till killarna så deras nya rum skulle bli luftigt och lekvänligt. Men det är inte billigt med ny säng och nya madrasser. Speciellt när vi precis köpt ny bil och jag betalat min resa till USA. Vi gick in i vänteläge. 

Då hör en vän till Magnus av sig. Vill vi kanske köpa en fin våningssäng med tillhörande madrasser för billig peng? Så billig att madrasserna skulle vara dyrare att köpa. 

Svar ja!


Så de senaste två dagarna har vi (mest Magnus då jag varit förkyld som ett as) flyttat ALLT i lägenheten. Aldrig mer säger jag! ALDRIG MER! Våra möbler är för tunga! Vi har för mycket böcker! Never again. Nu är det så här vi ska ha det till den dagen vi väljer att flytta. Och det händer inte i år kan jag lova. Det pallar jag inte 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *